Chatbot prijzen

Wat kost een chatbot en wat levert het op

Wat kost een chatbot

Onze scherpe chatbot prijzen. Hieronder vind je de maandelijkse kosten van een aantal van onze chatbots. Je ziet dat we concurrerend zijn omdat we een duidelijke keuze hebben gemaakt: de MKB ondernemer.

Wij snappen namelijk dat een chatbot niet het eerste is dat in je opkomt als een oplossing voor al je problemen. Daarnaast begrijpen wij ook dat je het best een risico vindt: geld investeren in iets dat je niet volledig begrijpt.

Daarom hanteren wij bij voorkeur ook geen opstartkosten. Wel nemen we al het werk voor je uit handen. Jij richt je op je onderneming, wij doen de chatbot.

 Alle voordelen zijn voor jou zoals een hogere klanttevredenheid en meer omzet uit je website. Onder het overzicht vind je onze lijst met veel gestelde vragen.

Antwoordbot

Levert 24/7 ondersteuning aan je bezoekers en klanten. Je bespaart op helpdesk kosten en verhoogt je klanttevredenheid
99
00 maand
 • Geen opstartkosten
 • 5.000 chats per maand
 • Inclusief smalltalk
 • Kunstmatige intelligentie
 • Rapportage
 • Ondersteuning

Verkoopbot

Beantwoordt de vragen van je klant, vraagt gegevens op en converteert naar leads. Verhoogt je conversie direct.
109
00 maand
 • Geen opstartkosten
 • 5.000 chats per maand
 • Inclusief smalltalk
 • Kunstmatige intelligentie
 • Rapportage
 • Ondersteuning

Maatbot

Onze chatbots ondersteunen bijna elk proces. Maak een afspraak om de mogelijkheden samen door te spreken.
99
00 maand
 • Geen opstartkosten
 • 5.000 chats per maand
 • Inclusief smalltalk
 • Kunstmatige intelligentie
 • Rapportage
 • Ondersteuning

Veel gestelde vragen over chatbot prijzen

We hebben een aantal slimme keuzes hebben gemaakt met onze partners en richten ons met name op het midden- en kleinbedrijf. Daarom kunnen we tarieven hanteren die voor deze ondernemers haalbaar zijn. Je betaalt bij ons niet voor integraties met andere systemen of koppelingen met live-chat als je die niet gebruikt. Onze klanten hebben meestal geen tijd voor live-chat en gebruiken heel weinig systemen. Onze chatbots werken meestal autonoom.

Goed dat je daarover nadenkt. Er is namelijk meer dan alleen een maandbedrag. Onderaan dit artikel staan meer kosten waar je rekening mee dient te houden.

Om een vraag te kunnen beantwoorden, maken onze chatbots gebruik van verschillende technieken waaronder kunstmatige intelligentie. Hoe meer vragen aan de bot worden gesteld, hoe hoger de kosten om deze in de lucht te houden. Als blijkt dat je chatbot zo populair is dat er veel meer dan 5.000 gesprekken per maand worden gevoerd, dan moeten we samen kijken naar een nieuw maandbedrag dat voor ons allebei werkt.

Gebruikers van chatbots vinden het vaak prettig om een beetje te kletsen. Ze voeren dan bijvoorbeeld vragen in die niet zozeer te maken hebben met jouw bedrijf. Onze chatbots zijn getraind om ook veel van die meer algemene gesprekjes (smalltalk) te voeren.

We kunnen je chatbot ook via anderen ‘kanalen’ beschikbaar stellen aan je (potentiële) klanten. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Telegram, e-mail, Skype of SMS. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onze prijzen zijn zo goed mogelijk ingeschat op basis van ervaringen met soortgelijke projecten en worden mede bepaald door de complexiteit van de conversatie en de verwachte hosting kosten.

Jazeker. We hanteren een opzegtermijn van 1 maand. we vinden dit uiteraard jammer, maar als je opzegt, de-activeren we je chatbot en gaan we als goede vrienden uit elkaar.

We sturen je een maandelijkse factuur met het vriendelijke verzoek om die binnen 1 maand te voldoen.

We sturen op periodieke basis informatie over het gebruik van je chatbot. Denk daarbij aan het aantal bezoekers in een maand tijd en via welke kanalen ze de chatbot hebben gestart. Daarnaast zullen we rapportage sturen over de kwaliteit van de chatbot zelf. Hoeveel procent van de vragen kan deze bijvoorbeeld al beantwoorden of voor welke vragen is extra training nodig.

Tijdens het bouwen van je chatbot maar ook daarna krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt via email.

We kijken hierbij enkel naar de operationele kosten van de bot. Denk hierbij aan de kosten om de bot in de lucht te houden en de tijd die gemoeid is met het periodiek bijscholen van de bot. Opstartkosten doen we niet aan. Dat zien we als onze cost of sale.

Hoe je chatbot prijzen kan beoordelen

De markt voor chatbots is nog jong en het is lastig voor ondernemers om chatbots op waarde te schatten. Daar tegenover staat dat leveranciers zoeken naar de juiste marketing mix. Het is dan ook vaak lastig om verschillende leveranciers goed met elkaar te vergelijken.

Over het algemeen tonen leveranciers maandelijkse abonnementskosten. daar blijft het echter niet bij. Er zijn bijvoorbeeld ook de uren die jij en je mensen investeren in je chatbot. Het is goed om hier kritisch naar te kijken. Moet je zelf je chatbot trainen, heb je daar tijd voor of besteedt je ook dat uit.

Let dus goed op de manier waarop leveranciers zich onderscheiden. Door hier goed naar te kijken voorkom je onverwacht hoge kosten. Leveranciers onderscheiden zich op verschillende manieren. Let daarom op een aantal kenmerken.

Let op aantallen

Gebruikers – Hoeveel verschillende klanten of potentiële klanten mogen je chatbot opstarten in een bepaalde periode (bijvoorbeeld per maand). Kom je hierboven dan moet je meestal bijbetalen.

Aantal chatbots – Hoeveel verschillende chatbots vallen er binnen je abonnement.

Chats en gesprekken – Het maximaal aantal daadwerkelijke gesprekken of chats dat de bot in een maand zal accepteren.

Hoeveelheid ‘kanalen’ – Meestal blijft het bij een chatbot op een website maar je kan er ook voor kiezen om je chatbot via Facebook Messenger aan te bieden. Via WhatsApp is de laatste populaire optie. Helaas nog wel duur.

Meerdere talen – In hoeveel talen verwacht je dat je chatbot je bezoekers te woord staat. De meeste chatbots die hun wortels niet in Nederland hebben, spreken gebrekkig Nederlands.

"Onnodig hoge kosten voorkom je door goed na te denken over wat je echt nodig hebt en het toekomstig gebruik van je chatbot zorgvuldig in te schatten"
Chatbot voorbeelden
Botz4U
Software company

Let bij chatbot prijzen ook op de functionaliteit

Human handover – Indien de chatbot er niet meer uitkomt, kan deze aanbieden om de chat over te zetten naar een mens. Dan moet er wel iemand beschikbaar zijn om de chat over te nemen. Meer een feature voor grote bedrijven dus.

Integraties – Dit gaat meestal over de mogelijkheid om de gegevens van een potentiele klant in een CRM systeem te zetten. Handig maar je moet dan wel een CRM systeem hebben

Support – Bepaalde leveranciers laten je extra betalen als je support wilt op het gebruik van je chatbot

Rapportage – Maandelijkse rapportage over het gebruik van de chatbot.

En wat levert het op?

Chatbots bieden grote voordelen voor ondernemers. Experts zijn dan ook zeer optimistisch over de toekomst. Gartner bijvoorbeeld verwacht dat in 2020 een kwart van alle klant ondersteunende afdelingen een chatbot zal inzetten. Grote winkels en bedrijven investeren op dit moment veel geld in chatbots. 

Maar ook jij kan nu al een prima chatbot inzetten. De drempel wordt namelijk steeds lager. Gelukkig maar, want de manier waarop de maatschappij omgaat met communicatie verandert. Ondernemingen moeten daarin mee om hun klanten tegemoet te komen en halen er ook hun voordeel uit.

Meer omzet online

25-50% van de sales is voor wie het eerst reageert. Chatbots reageren direct op klantvragen. Op je website, op je Facebookpagina of waar dan ook. Jouw klanten krijgen de kans niet meer om naar de concurrent te gaan.

Tevreden klanten

Een chatbot staat 24/7 klaar om de vragen van je klant te beantwoorden en is overal bereikbaar. Een chatbot kan duizenden klanten tegelijk te woord moet staan. En ook die duizendste klant krijgt de aandacht die deze verdient.

Minder tijdverspilling

Chatbots bieden verlichting bij eentonig werk. Laat je hoogopgeleide medewerkers zich richten op activiteiten waar ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Chatbots doen de repetitieve en saaie taken.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Ontvang als welkomstcadeau een mooie infographic over het hoe en waarom van chatbots.

Met het versturen van je e-mailadres ga je akkoord met onze Privacyverklaring

Liever samen de opties doornemen?

Laat dan je contactgegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.