Wat kost een chatbot

wat kost een chatbot

Alles over de kosten van chatbots

Wat kost een chatbot

Wat kost een chatbot?

Een chatbot kost € 99,- per maand. Dat is een vanaf prijs en all-in, inclusief ChatGPT. Wij berekenen geen kosten vooraf en je krijgt een vrijblijvende proefperiode. We nemen hierbij alles voor je uit handen. Jij doet je onderneming, wij doen de chatbot.

De kosten voor ondernemers

Bij de ontwikkeling van chatbots richten we ons op hardwerkende ondernemers. Daarom zijn onze kosten voorspelbaar en laag. Daar komt bij dat wij je al het werk uit handen nemen. Wij doen de chatbot, jij richt je op je onderneming.

Volledige ontzorging

Wij snappen dat een chatbot niet het eerste is dat in je opkomt als oplossing voor je uitdagingen. Daarnaast begrijpen wij dat je het een risico vindt: geld investeren in iets dat je nog niet goed kent. Daarom hebben wij een unieke aanpak.

Wij doen namelijk al het werk voor de chatbot. Wij bouwen de chatbot, wij trainen de chatbot en wij sturen de chatbot bij als dat nodig is. 

Volledige ontzorging
Geen kosten vooraf

Geen kosten vooraf

Wat kost een chatbot? Niets als het geen waarde voor je toevoegt. Wij werken daarom zonder kosten vooraf. Wel nemen we al het werk voor je uit handen. Jij richt je op je onderneming, wij doen de chatbot. Je loopt dus geen enkel risico. En als een chatbot toch niets voor jou blijkt te zijn, dan gaan we als goede vrienden uit elkaar.

Eigen huisstijl

Bij ons geen standaard chat-interface. Wij ontwikkelen een chatbot die naadloos aansluit bij jouw huisstijl. Zowel de kleurstelling en het gebruik van logo’s en avatars. Maar ook het taalgebruik sluit naadloos aan bij de uitstraling van jouw bedrijf. 

Eigen huisstijl
altijd voldoende chats

Altijd voldoende chats

Bij ons krijg je ruim voldoende chats om je klanten dag en nacht te kunnen bedienen. Geen nare verrasssingen als je chatbot daadwerkelijk wordt gebruikt. En mocht jouw chatbot de populariteitsprijs winnen, dan verhogen we tegen kostprijs het aantal chats.

Klaar voor de toekomst

Wij maken gebruik van een van de meest toonaangevende ontwikkelomgevingen op het gebied van chatbots. Dat betekent dat je niet alleen vandaag gegarandeerd bent van het beste wat er op technologische gebied te bieden is. Ook in de toekomst loop jij voorop!

Klaar voor de toekomst

Wil jij ook weten wat een chatbot kost voor jouw onderneming?

Bij het bepalen van de kosten van een chatbot moet je met heel veel rekening houden. We hebben daarom geprobeerd om het voor jou zo transparant mogelijk te houden. Klik op de button en bereken zelf wat een chatbot voor jouw onderneming ongeveer zal kosten. We kunnen ook altijd even bellen.

Wat kost een chatbot

Wat leveren die kosten je op?

Experts zijn zeer positief over de toekomst van chatbots. Volgens een recent onderzoek van Gartner bijvoorbeeld heeft op dit moment een kwart van alle klant ondersteunende afdelingen al een chatbot ingezet en is 38% gestart met projecten om dit voor 2023 te doen. Dat moet ook wel, want de manier waarop de maatschappij omgaat met communicatie verandert. Grote winkels en bedrijven investeren dan ook veel geld in chatbots

Maar ook jij kan nu al prima een slimme chatbot inzetten. De drempel wordt namelijk steeds lager. De kosten van een chatbot zijn bij ons daarom transparant en laag. En ondanks onze scherpe tarieven, krijg je wel alle voordelen. De bekende voordelen maar ook de voordelen van een chatbot op je website waar je wellicht niet direct aan hebt gedacht.

Tevreden klanten

Een chatbot staat altijd klaar om vragen  te beantwoorden. Een chatbot kan duizenden klanten tegelijk te woord staan. En ook de laatste krijgt de aandacht die deze verdient.

Minder tijdverspilling

Minder tijdverspilling

Chatbot helpen bij eentonig werk. Laat je mensen zich richten op de taken die ze leuk vinden. Onze chatbots doen het saaie werk. Op die manier pak je ook de werkpieken aan.

Meer omzet

Wie het eerst reageert verkoop het meest. Onze chatbots reageren daarom direct op klantvragen. Op je website, Facebook pagina of waar dan ook. Reageer snel en verkoop meer.

Beter inzicht

Beter inzicht

Chatbots geven je beter inzicht in het gedrag van je klanten. Met dat inzicht kan je vervolgens je product aanbod versterken of je communicatie verbeteren.

Wat kost een chatbot bij andere leveranciers

De markt voor chatbots is nog jong en het is lastig voor ondernemers om chatbots op waarde te schatten. Daar tegenover staat dat leveranciers nog zoeken naar de juiste marketing mix. Het is dan ook lastig om verschillende leveranciers goed met elkaar te vergelijken.

Over het algemeen tonen leveranciers maandelijkse abonnementskosten. Daar blijft het echter niet bij. Er zijn bijvoorbeeld ook de uren die jij en je mensen investeren in je chatbot. Het is dan ook goed om hier kritisch naar te kijken. Moet je zelf je chatbot trainen, heb je daar tijd voor of besteed je ook dat uit.

Wat kost een chatbot? Kijk goed naar de manier waarop leveranciers zich onderscheiden. Zo voorkom je onverwacht hoge kosten. Let met name op de volgende zaken als je in gesprek bent met een chatbotbouwer of een leverancier van een chatbot platform

Hoeveel tijd vraagt het project van jou?

Een goede chatbot ontwikkelen vraagt veel tijd. Als ondernemer is dat waarschijnlijk nu net iets dat je niet hebt. Kies je voor een chatbot platform, dan zal je zelf veel tijd moeten investeren in de chatbot. Kies je voor een chatbot bouwer, dan neemt deze veel tijd voor je uit handen. Zoek dan ook een partij die hier rekening mee houdt. Tijdvreters zijn bijvoorbeeld:

Dialogen maken – Iemand zal moeten nadenken over de dialogen die de chatbot moet uitvoeren om zijn doelen te bereiken. Deze dialogen moeten vervolgens ook worden gebouwd.

Chatbot trainen – De chatbot moet worden gevoed met kennis zodat deze in staat is vragen te beantwoorden van gebruikers. Dit kan veel tijd kosten omdat je ook zeker wilt weten dat varianten op vragen goed worden begrepen door de chatbot

Chatbot bijscholen – Nadat de chatbot live is gegaan, zal iemand regelmatig moeten kijken hoe de gesprekken zijn verlopen en de chatbot vervolgens bijscholen met deze informatie. Dit nalaten is de grootste reden waarom chatbot projecten vaak mislukken.

 

Hoeveel tijd vraagt het project van jou​
Let op functionaliteit

Aantallen en de kosten van chatbots

Gebruikers – Hoeveel verschillende gebruikers mogen in een bepaalde periode met je chatbot chatten. Kom je hierboven dan moet je meestal bijbetalen. Probeer afspraken te maken over de bijkomende kosten voor extra chats.

Aantal chatbots – Hoeveel verschillende chatbots vallen er binnen je abonnement. Soms wordt één en dezelfde chatbot op twee kanalen gezien als twee verschillende chatbots. Let hier dus op.

Hoeveel ‘kanalen’ worden aangeboden – Meestal blijft het bij een chatbot op een website maar je kan er ook voor kiezen om je chatbot via Facebook Messenger aan te bieden. Of bijvoorbeeld Microsoft Teams voor interne chatbots. Via WhatsApp is de laatste tijd een populaire optie. Helaas nog wel een dure optie voor de meeste ondernemingen.

Aantal talen – In hoeveel talen verwacht je dat je chatbot je bezoekers te woord moet kunnen staan. De meeste chatbots die hun wortels niet in Nederland hebben, spreken gebrekkig Nederlands.

Welke functionaliteit biedt de chatbot

Slimme of domme bot – Zoek je een chatbot met wat buttons waar de gebruiker op kan klikken of wil je dat de gebruiker vrije tekst kan invoeren. De laatste mogelijkheid is vaak complexer maar je komt wel erg veel over je klanten en bezoekers te weten.

Human handover – Indien de chatbot er niet meer uitkomt, kan deze aanbieden om de chat over te zetten naar een mens. Dan moet er wel iemand beschikbaar zijn om de chat over te nemen. Meer een feature voor grote bedrijven dus.

Integraties – Dit gaat meestal over de mogelijkheid om de gegevens van een potentiële klant in een CRM systeem te zetten. Handig maar je moet dan wel een CRM systeem hebben. Je kan er ook voor kiezen om de leads in je mailbox te laten landen.

Support – Bepaalde leveranciers laten je extra betalen als je support wilt op het gebruik van je chatbot.

Rapportage – Periodieke rapportage over het gebruik van de chatbot. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je weet of je chatbot de doelen bereikt die jij eraan hebt gesteld.

Let op de functionaliteit van een chatbot

Wat gaat jouw chatbot kosten?

Bij het bepalen van de kosten van een chatbot moet je met heel veel rekening houden. We hebben geprobeerd om het voor jou zo transparant mogelijk te houden. Klik op de button en bereken zelf wat een chatbot voor jouw onderneming ongeveer zal kosten. Daarna kunnen we altijd even bellen.

wat kost een chatbot
1
Vragen

Aantal vragen dat gemiddeld per maand wordt gesteld een bot.

1 %
Beantwoord

Deel van de gebruikers dat aangeeft goed te zijn geholpen door een chatbot

1
Tevreden
Is de gemiddelde waardering door gebruikers. (maximum is 5)
1 %
Beschikbaar

Percentage van de tijd dat onze chatbots beschikbaar zijn voor jouw klanten.

Nee, we hanteren geen opstartkosten. Kosten om de chatbot te trainen en activeren zien we als onze ‘costs of sale.’ Je neemt dus geen enkel risico als je een chatbot uitprobeert.

Goed dat je daarover nadenkt. Er is namelijk meer dan alleen een maandbedrag. Je vind in dit artikel meer over de verschillende kosten waar je bij de implementatie en daarna rekening moet houden.

Onze prijzen zijn zo goed mogelijk ingeschat op basis van ervaringen met soortgelijke projecten en worden mede bepaald door de complexiteit van de conversatie en de verwachte hosting kosten.

Je abonnement is per maand opzegbaar. Naast de vaste maandfactuur krijg je een overzicht van het gebruik van de bot. Periodiek geven we de chatbot bijscholing.

Jazeker. We hanteren een opzegtermijn van 1 maand. we vinden dit uiteraard jammer, maar gaan we als goede vrienden uit elkaar.

We sturen je een maandelijkse factuur met het vriendelijke verzoek om die binnen 1 maand te voldoen.

We rapporteren over het gebruik en de kwaliteit van je chatbot zelf. Denk aan aantallen gebruikers en het aantal vragen dat goed is beantwoord.

Wij bouwen en onderhouden de chatbot voor jou. Mocht je tijdens dit traject (en daarna) toch behoefte hebben aan ondersteuning, dan krijg je die uiteraard.