Voorbeelden chatbots

Hieronder vind je meerdere voorbeelden van een chatbot. Dit zal je helpen met een aantal belangrijke keuzes. Waar wil je bijvoorbeeld bereikbaar zijn met je chatbot. Alleen op je website? Op Facebook, Telegram, Teams of WhatsApp. Wil je spraak ondersteunen of houd je het voorlopig bij tekst. En wat zijn je toekomstplannen met de bot?

Of je aanwezig wilt zijn op Facebook heeft gevolgen voor de manier waarop je informatie kan tonen aan je gebruiker. Een chatbot ontwikkeld voor je website gaat hier weer anders mee om en is vaak flexibeler. Het voordeel van Facebook is echter weer dat die al veel meer over je gebruiker weet.

Hieronder staat een aantal voorbeelden van chatbot interfaces zodat je een beeld krijgt bij de ervaring van de gebruiker van jouw chatbot straks.

Chatbot interfaces

We beginnen met een aantal manieren om een chatbot op een website te installeren. Jij zult namelijk moeten bepalen of je je chatbot een prominente plaats geeft op je website of achter een button.

Wij adviseren om te starten met het tonen van je eigen chatbot door middel van een iFrame. Zodra de chatbot naar behoren functioneert, kan er energie worden gestoken in de vormgeving.

Voorbeeld chatbot op website: iFrame

De snelste en meest eenvoudige manier om een chatbot op je website te zetten is via een iFrame. Dit is dan ook de snelste manier waarop je een gratis chatbot kunt uitproberen. Je ontvangt dan een url die je op je website kan plaatsen.

De chatbot is volledig functioneel maar emoji’s worden bijvoorbeeld niet ondersteund binnen een iFrame.

Hier kan je onze ‘iFrame’ chatbot interface starten. Typ ‘menu’ voor een welkom scherm.

voorbeeld chatbot interface website iFrame

Chatbot voorbeelden: html

Ook met Html heb je snel een chatbot op je website. In tegenstelling tot iFrame, kan je met Html wel de interface van je chatbot al iets meer aan je huisstijl aanpassen.

Denk aan een meer persoonlijke ervaring door het tonen van een avatar. Of het aanpassen van chat scherm zodat deze beter bij de stijl van je website past. Emoji’s worden ondersteund.

Hier kan je onze HTML chatbot starten. Je wordt door de chatbot welkom geheten

voorbeeld chatbot interface website html

Chatbot op website: Reactjs

Wil je een chatinterface gebruiken die helemaal perfect in lijn is met je eigen wensen, dan kan je ervoor kiezen om deze te laten bouwen.

De chatbot op deze pagina hebben we bijvoorbeeld zelf ontwikkeld en kan door de gebruiker worden gestart en gesloten via een button onderin het scherm. En ja, Emoji ondersteuning zit er ook bij.

Met de blauwe button rechts onderaan dit scherm kan je deze interface starten. Je wordt door de chatbot welkom geheten.

voorbeeld chatbot interface website reactjs

Indien je je klanten ook buiten je website om wilt bereiken, kan je ervoor kiezen om je chatbot te koppelen aan anderen ‘kanalen’. Dit zijn onder andere de gebruikelijke chat apps. Maar ook meer ‘exotische’ varianten als Microsoft Teams, Cortana, Slack of via email en SMS wordt door onze chatbots ondersteund.

Chatbot voorbeeld Facebook Messenger

Onze bots zijn beschikbaar via Facebook Messenger. Als je voor je bedrijf een Facebook pagina hebt, kan onze bots bijvoorbeeld de vragen van je bezoekers beantwoorden.

Je kunt dan iedereen op dit sociale platform bereiken. Omdat vragen direct worden beantwoord, krijg je ook een meer prominente positie op Facebook.

Als je een Facebook account hebt, kan je hier onze chatbot opstarten via de Messenger plug-in

voorbeeld chatbot interface Facebook Messenger

Voorbeeld chatbot op Telegram

Onze chatbots zijn ook bereikbaar via kanalen als Telegram. Je kunt daarom iedereen op dit platform op een veilige manier bereiken. Misschien niet het meest bekende platform. Telegram heeft echter een goede naam waar het gaat om privacy.

Zeker een goed alternatief nu meer en meer sociale apps in handen van Facebook zijn.

We helpen je graag de stappen te doorlopen die nodig zijn om je chatbot op Telegram beschikbaar te krijgen.

voorbeeld chatbot interface Telegram


Liever eerst even samen zitten?

Ik kom met alle plezier langs om de mogelijkheden, aanpak en kosten met je af te stemmen. Laat je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact op