juni 19, 2019

Voorbeelden chatbots

Hieronder volgt een aantal voorbeelden van chatbots op een website. Meerdere wegen leiden immers naar Rome. Elke manier heeft zijn eigen voor- en nadelen. Jij kan zelf bepalen wat voor jouw bedrijf het beste werkt. Uiteraard zijn er ook manieren om buiten je website je chatbot onder de aandacht van je (potentiële) klanten te krijgen.

Chatinterfaces voor websites

Jij bepaalt zelf of je je chatbot een prominente plaats geeft op je website of achter een button. Wij adviseren om te starten met het tonen van je eigen chatbot door middel van een iFrame. Zodra de chatbot naar behoren functioneert, kan er energie worden gestoken in de vormgeving. Voorbeelden van chatbots op een website vind je hieronder. Probeer de verschillende chat interfaces maar eens uit om de verschillen te ervaren.

De snelste en meest eenvoudige manier om een chatbot op je website te zetten is via een iFrame. Dit is ook de manier waarop je een gratis chatbot kunt uitproberen. Je ontvangt dan een url die je op je website kan plaatsen. De chatbot is volledig functioneel maar emoji’s worden bijvoorbeeld niet ondersteund binnen een iFrame.
Chat interface in iFrame

iFrame

De snelste en meest eenvoudige manier om een chatbot op je website te zetten is via een iFrame. Dit is dan ook de manier waarop je een gratis chatbot kunt uitproberen. Je ontvangt dan een url die je op je website kan plaatsen. De chatbot is volledig functioneel maar emoji’s worden bijvoorbeeld niet ondersteund binnen een iFrame.

Hier kan je onze ‘iFrame’ chatbot interface starten. Typ ‘menu’ voor een welkom scherm

Ook met Html heb je snel een chatbot op je website. In tegenstelling tot iFrame, kan je met Html de interface van je chatbot al iets meer aan je huisstijl aanpassen. Denk aan een meer persoonlijke ervaring door het tonen van een avatar. Of het aanpassen van chat scherm zodat deze beter bij de stijl van je website past. Emoji’s worden ondersteund.
Chat interface in html

Html

Ook met Html heb je snel een chatbot op je website. In tegenstelling tot iFrame, kan je met Html wel de interface van je chatbot al iets meer aan je huisstijl aanpassen. Denk aan een meer persoonlijke ervaring door het tonen van een avatar. Of het aanpassen van chat scherm zodat deze beter bij de stijl van je website past. Emoji’s worden ondersteund.

Hier kan je onze HTML chatbot starten. Je wordt door de chatbot welkom geheten

Wil je een chatinterface gebruiken die helemaal perfect in lijn is met je eigen wensen, dan kan je ervoor kiezen om deze te laten bouwen. De chatbot op onze eigen website hebben we zelf ontwikkeld en kan door de gebruiker worden gestart en gesloten via een button onderin het scherm. En ja, emoji ondersteuning zit er ook bij.
Chat interfacen in React.js

Maatwerk

Wil je een chatinterface gebruiken die helemaal perfect in lijn is met je eigen wensen, dan kan je ervoor kiezen om deze te laten bouwen. De chatbot op onze eigen website hebben we bijvoorbeeld zelf ontwikkeld en kan door de gebruiker worden gestart en gesloten via een button onderin het scherm. En ja, emoji ondersteuning zit er ook bij.

Hier kan je onze chatbot interface ‘op maat’ starten. Je wordt door de chatbot welkom geheten.

Alternatieve kanalen

Indien je je (potentiële) klanten ook buiten je website om wilt bereiken, kan je ervoor kiezen om je chatbot te koppelen aan anderen ‘kanalen’. Dit zijn onder andere de gebruikelijke chat apps. Maar ook meer ‘exotische’ varianten als Microsoft Teams, Cortana, Slack of via email en SMS wordt door onze chatbots ondersteund.

Onze bots zijn ook beschikbaar via Facebook Messenger. Je kunt dan iedereen op dit sociale platform bereiken. Je dient wel een page aan te maken op facebook.
Chat interface Facebook Messenger

Facebook

Onze bots zijn beschikbaar via Facebook Messenger. Je kunt dan iedereen op dit sociale platform bereiken. Je dient dan wel een page aan te maken op Facebook. Als je een Facebook account hebt, kan je hier onze chatbot opstarten via de Messenger plug-in

Onze bots zijn ook beschikbaar via Telegram. Je kunt daarom iedereen op dit platform bereiken. We helpen je graag de stappen te doorlopen die hiervoor nodig zijn.
Chat interface Telegram

Telegram

Onze chatbots zijn ook bereikbaar via Telegram. Je kunt daarom iedereen op dit platform op een veilige manier bereiken. We helpen je graag de stappen te doorlopen die hiervoor nodig zijn.

Chat interface Whatsapp
Chat interface Whatsapp

Whatsapp

WhatsApp ondersteuning is nog ‘Work in Progress’. We zoeken nog naar de beste oplossing voor MKB ondernemers. Volg ons voor de laatst updates.

Liever samen de opties doornemen?

Laat dan je contactgegevens achter . We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.