Chatbots in crisistijd

Chatbots zijn er niet alleen om de communicatie met externe partijen te verbeteren in rustige tijden. Het inzetten van chatbots in crisistijd kan ook een hoop ellende besparen.

Je weet nooit wanneer een crisis zich aandient. Wel weet je nu dat er tools zijn om de volgende crisis slimmer aan te pakken. Bijvoorbeeld met een chatbot.

Interne communicatie chatbots in crisistijd

Een van de meest essentiële onderdelen van crisis-management is interne communicatie. In moeilijke tijden hebben medewerkers immers behoefte aan richting en begeleiding bij het omgaan met klanten en het publiek.

Chatbots zullen je ondersteunen bij het voorlichten van medewerkers over hun veiligheid en gezondheid in een crisis situatie. Chatbots zijn namelijk dag en nacht bereikbaar op de kanalen waar je medewerkers al op actief zijn.

En omdat chatbots zeer schaalbaar, zijn bereik je eenvoudig alle onderdelen van je onderneming. Met een chatbot kan je iedereen dus snel bereiken. Waar men zich ook bevindt.

chatbots in crisistijd

Altijd de meest recente informatie

Daarnaast zijn chatbots eenvoudig aan te passen aan de continue stroom aan nieuwe informatie die zo typerend is voor een crisissituatie. Het trainen van een chatbot is meestal een grotendeels geautomatiseerd proces.

Met een chatbot is de meest recente informatie dan ook direct beschikbaar voor iedereen.

Toegankelijke antwoorden

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een website, hoeven je medewerkers en klanten niet op zoek naar antwoorden op hun prangende vragen. Ze kunnen de vragen gewoon stellen. De bot zoekt het meest waarschijnlijk antwoord erbij.

Chatbots in crisistijd: proactieve communicatie

Zeker in een crisissituatie kan het nodig zijn om je medewerkers proactief te informeren. Met de inzet van een chatbot in je samenwerkingsplatform (bijvoorbeeld Microsoft Teams), bereik je eenvoudig al je medewerkers als de situatie daarom vraagt.

Business Continuity Plan

Je weet nooit wanneer een crisis zich aandient. Wel weet je nu dat er tools zijn om de volgende crisis slimmer aan te pakken. Bijvoorbeeld met een chatbot.

Facebook
Twitter
LinkedIn