Chatbot blog

Chatbot en klantbeleving

Chatbot en klantbeleving

Klanten verliezen kost je bakken met geld. Klantloyaliteit staat dan waarschijnlijk ook bovenaan je prioriteitenlijstje.

Loyale klanten zijn namelijk de beste promotors van een merk. Veel organisaties willen daarom ook weten hoe deze klantloyaliteit kan worden verhoogd. Een belangrijke factor hierbij is klantbeleving.

Lees verder »
chatbot op je website

Chatbot op je website

Je kent ze wel, de voordelen waarmee elke chatbot bouwer je om de oren slaat: een chatbot op je website bespaart je kosten, levert meer tevreden klanten en met een chatbot op je website verkoop je meer. Sterke argumenten. Wij gebruiken ze ook. Maar zoals altijd geldt ook hier: “the proof is in the pudding”.

Lees verder »
Een chatbot voor vragen over het coronavirus

vragen over het coronavirus, een usecase voor een chatbot?

Begin maart nam het aantal vragen over het coronavirus snel toe en daarmee ook de hoeveelheid onzin die werd gedeeld. Het leek op dat dan ook moment een zinnige stap om een chatbot te trainen om gebruikers te helpen aan betrouwbare informatie. De technologie is er dus binnen een dag was de eerste versie gereed.

Lees verder »

Doe jezelf niet langer tekort en neem ook een chatbot.

Wil je direct weten hoe een chatbot ook jouw bedrijf verder kan helpen? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.