Chatbot blog

Chatbots in sales support

Het is een bekend luxe-probleem: een mailbox vol met offerte aanvragen. Avond na avond ben je kwijt aan het opstellen van prijs-indicaties. Lastig om in te schatten welke serieus zijn en welke niet. Je beantwoordt ze dus maar allemaal. Hier biedt een chatbot uitkomst.

Lees verder »
Chatbot als antwoordapparaat

Chatbot als antwoordapparaat

Een chatbot hoeft niet altijd super geavanceerd te zijn om van waarde te zijn voor jou en je klanten. In veel gevallen is het voor je klanten al prettig als ze je buiten kantoortijden kunnen bereiken. Of gewoon een berichtje kunnen achterlaten. Een chatbot biedt dan uitkomst.

Lees verder »
Chatbot en klantbeleving

Chatbot en klantbeleving

Klanten verliezen kost je bakken met geld. Klantloyaliteit staat dan waarschijnlijk ook bovenaan je prioriteitenlijstje.

Loyale klanten zijn namelijk de beste promotors van een merk. Veel organisaties willen daarom ook weten hoe deze klantloyaliteit kan worden verhoogd. Een belangrijke factor hierbij is klantbeleving.

Lees verder »
chatbot op je website

Chatbot op je website

Je kent ze wel, de voordelen waarmee elke chatbot bouwer je om de oren slaat: een chatbot op je website bespaart je kosten, levert meer tevreden klanten en met een chatbot op je website verkoop je meer. Sterke argumenten. Wij gebruiken ze ook. Maar zoals altijd geldt ook hier: “the proof is in the pudding”.

Lees verder »

Wedden dat jij ook kan winnen met een chatbot?

8 manieren om te winnen met een chatbot

Doe jezelf niet langer tekort en neem ook een chatbot.

Wil je direct weten hoe een chatbot ook jouw bedrijf verder kan helpen? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.