Na de toon ..

Een chatbot hoeft niet altijd super geavanceerd te zijn om van waarde te zijn voor jou en je klanten. In veel gevallen is het voor je klanten al prettig als ze je buiten kantoortijden kunnen bereiken. Of gewoon een berichtje kunnen achterlaten. Een chatbot als antwoordapparaat inzetten biedt dan uitkomst. 

“Niet of traag reageren kan betekenen dat je niet alleen een klant kwijt raakt. Het is ook een negatieve ervaring die waarschijnlijk met anderen wordt gedeeld. 

Ondernemen is topsport

Je werkt je als ondernemer drie keer in de rondte. Terwijl je klanten bezoekt en opdrachten uitvoert, weet je dat er thuis nog nieuwe offerte-aanvragen liggen te wachten en de BTW aangifte vraagt ook aandacht. Eigenlijk is er nooit rust. Het lukt dan ook niet altijd om elk telefoontje direct te beantwoorden.

Goede klantervaring is snel reageren

Jouw klanten hebben echter hun eigen sores. Zij hebben het ook druk met hun werkzaamheden en hebben geen tijd om continu achter jou aan te bellen met hun vraag of verzoek. Dat kan je zelfs klanten kosten. Men verwacht tegenwoordig snel antwoord op een vraag of verzoek.

Als je je klanten vraagt wat voor hen het meest belangrijke is bij hun klantervaring, dan is dat snel reageren. Niet of traag reageren kan betekenen dat je niet alleen een klant kwijt raakt. Het is ook een negatieve ervaring die waarschijnlijk met anderen wordt gedeeld. 

chatbot aan de telefoon

Chatbot als antwoordapparaat

Een chatbot lost dit eenvoudig voor je op. Niet om je achter te verstoppen maar om je klanten nog meer service te kunnen bieden. Jouw werktijden zin waarschijnlijk al indrukwekkend. Een chatbot als antwoordapparaat is 24 uur per dag en 7 dagen per week in de weer. Voor jouw klanten.

Jouw chatbot zorgt er voor dat het berichtje op de juiste plek terecht komt met de juiste prioriteit. En jij pakt dit vervolgens op een goed moment op.

Rust in de tent

Jouw klant is zijn ei kwijt en kan gerust verder met zijn werk. En ook jij kan gerust verder want je weet dat er ook voor je klanten wordt gezorgd als jij er even niet bent.

Facebook
Twitter
LinkedIn