Voordelen chatbots

En waarom je ze zou moeten overwegen

Chatbots hebben veel voordelen voor gebruikers en ondernemers. Voor ondernemers genereren ze bijvoorbeeld meer omzet online, zorgen voor tevreden klanten en zijn een remedie tegen de tijd die je verspilt met simpele en repetitieve taken.

1. Chatbots zijn eenvoudig in gebruik

Iedereen kan ermee werken want iedereen chat. Het zal een bezoeker van je website of Facebook pagina dan ook geen enkele moeite kosten om te chatten met je bot. Daarnaast heeft een toenemend aantal mensen liever contact met een chatbot online dan persoonlijk contact met een mens.

2. Altijd en overal beschikbaar

Een chatbot staat ten eerste nooit uit, heeft geen vakantie en is nooit ziek. Daardoor kunnen klanten op elk moment van de dag (en nacht) een snel antwoord verwachten. Daarnaast kan een chatbot meerdere taken tegelijk uitvoeren en grote hoeveelheden klanten op hetzelfde moment helpen. De ideale medewerker dus.

3. Zijn snel, bloed snel

Chatbots zijn snel, bloed snel. Een chatbot kan bijvoorbeeld in een oogwenk meerdere systemen raadplegen. In diezelfde oogwenk wordt ook het meest waarschijnlijke antwoord bepaald en teruggestuurd naar de gebruiker.

4. Chatbots maken contact persoonlijk

Een chatbot leert van de conversatie met een gebruiker. Door gebruik te maken van de inhoud van eerdere conversaties, wordt de kwaliteit van de conversatie dan ook verbeterd. Conversaties met potentiële klanten worden daarmee doelgerichter en succesvoller. Omdat gesprekken ook persoonlijker worden, zijn chatbots effectiever in hun communicatie en plezieriger in de omgang.

5. Hebben engelengeduld

Een chatbot verliest daarbij ook nog eens nooit zijn geduld. Ook na tien keer dezelfde vraag te hebben beantwoord. Een chatbot zal een gebruiker dan ook altijd professioneel en persoonlijk behandelen. Indien een gebruiker zelf zijn of haar geduld verliest, kan een chatbot tegenwoordig zijn gedrag daarop aanpassen.

6. Zijn leergierig

Chatbots stoppen nooit met leren. Niet alleen leren chatbots van de conversaties met hun gebruikers. Indien chatbots op een andere afdeling moeten worden ingezet is dit ook geen probleem. Chatbots leren namelijk snel en nemen in no-time grote hoeveelheden nieuwe kennis op. De hoeveelheid stof die ze tot zich kunnen nemen kent namelijk geen grens.

7. En hebben ook veel voordelen voor ondernemers

Chatbots hebben veel voordelen voor gebruikers. Voor ondernemers genereren ze bijvoorbeeld meer omzet online, zorgen voor tevreden klanten en zijn een remedie tegen de tijd die je verspilt met simpele en repetitieve taken. Marktanalisten zijn dan ook lyrisch over de toekomst van chatbots. Gartner bijvoorbeeld verwacht dat in 2020 een kwart van alle klantondersteunende afdelingen een chatbot zal inzetten.

Meer omzet online

25-50% van de verkopen online is voor wie het eerst reageert. Chatbots reageren daarom direct op alle klantvragen. Op je website, op Facebook of waar dan ook.

Tevreden klanten

Een chatbot staat 24/7 klaar en is overal bereikbaar. Een chatbot kan duizenden klanten tegelijk te woord staan. En ook die duizendste klant krijgt de aandacht die deze verdient.

Minder tijdverspilling

Chatbots bieden verlichting bij eentonig werk. Laat je medewerkers zich richten op activiteiten waar ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Chatbots doen het repetitieve werk.

Liever samen de opties doornemen?

Laat dan je contactgegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.