Chatbots voor offerte aanvragen

Het is een bekend luxeprobleem: een mailbox vol met offerte aanvragen. Avond na avond ben je kwijt aan het opstellen van prijsindicaties. Lastig om in te schatten welke serieus zijn en welke niet. Je beantwoordt ze dus maar allemaal. Chatbots voor offerte aanvragen bieden dan uitkomst.

Een mailbox die uitpuilt van de verzoeken om een offerte of een prijsindicatie. Er komt geen einde aan. Wat is dan het probleem?

Kijken, kijken maar niet kopen

Alles heb je op orde. Je website is geoptimaliseerd op de juiste zoektermen, je campagnes zijn succesvol, je salesfunnels zijn goed ingericht en ook op social trek je veel bekijks.

Het resultaat mag er dan ook zijn. Een mailbox die uitpuilt van de verzoeken om een offerte of een prijsindicatie. Er komt geen einde aan. Wat is dan het probleem?

Je wilt ze uiteraard allemaal behandelen op de juiste manier. Met een persoonlijke benadering en toegespitst op de specifieke situatie van je potentiële klant. Het liefst zou je ze allemaal nabellen maar dat is onbegonnen werk.

Chatbots voor offerte aanvragen

Het kaf van het koren

Een chatbot in de binnendienst zorgt dat jij alleen je kostbare tijd besteedt waar dat telt. Jouw nieuwe medewerker gaat namelijk met elke aanvraag aan de slag: 7 dagen per week en 24 uur per dag.

En alleen die serieuze aanvragen waar jij echt iets mee moet doen landen, netjes gekwalificeerd en voorzien van alle relevante informatie, op jouw bureau.

Chatbots voor offerte aanvragen leiden tot hogere scoringskansen

De inzet van een chatbot in je salesproces verhoogt je scoringskansen aanzienlijk. Jouw bezoekers lopen niet meer weg want via jouw bot zijn ze direct in gesprek met je bedrijf. Ook ’s avonds en in de weekenden ben jij paraat. Onafhankelijk onderzoek toont elke keer weer aan dat chatbots op veel manieren bijdragen aan hogere scoringskansen. Denk aan meer interactie met je websitebezoek, of een betere klantbeleving

Chatbots hebben zo veel voordelen. 

Chatbots  in de sales support stellen de vragen die relevant zijn voor je klant en delen al wat indicaties waar dat kan. Door op deze manier vroegtijdig de interesse te toetsen, komen alleen de goede leads bij jou

En jij besteedt vervolgens alle tijd die vrijkomt aan de offertes die er echt toe doen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wil jij ook een chatbot voor je offerte aanvragen?

Een chatbot bouwen kost tijd en vraagt om specialistische kennis. Laat ons het voor je doen. Wij regelen alles voor je terwijl jij je richt op je onderneming. Onze chatbots zorgen voor tevreden klanten, meer omzet en tijdbesparingen. Tegen lage kosten. Laat ons je overtuigen tijdens een vrijblijvend gesprek.

overleg over chatbot