augustus 7, 2019

Chatbot bouwen

Een chatbot bouwen we natuurlijk samen. Wij hebben namelijk de kennis om een chatbot te bouwen. En jij hebt de kennis om de chatbot slim te maken. Hoe meer jij dan ook aanlevert, hoe slimmer de chatbot wordt. Doordat we goed samenwerken duurt het niet lang om een goed werkende chatbot te bouwen en te activeren voor je klanten. Samen gaan we vervolgens jouw uitdagingen aan.

Chatbots maken in vier stappen
Chatbot bouwen we samen

Antwoord- en verkoopbot

Het doel van een antwoordbot is antwoorden geven. Antwoorden op de vragen van je (potentiële) klanten. Daarom zal je moeten bedenken welke vragen je bezoekers zullen stellen. De bot is slim genoeg om ook variaties op die vragen te herkennen. Een verkoopbot zal hiernaast ook proberen om gegevens van de bezoekers voor je te achterhalen. Op die manier kan de bot nieuwe klanten voor je vinden. Na je aanmelding doorlopen we de volgende stappen met je.

Kennisoverdracht

Begin met zoveel mogelijk kennis aan ons te sturen voor de chatbot. Denk bijvoorbeeld aan een document met vragen en antwoorden. Of een verwijzing naar een webpagina met veelgestelde vragen. Probeer ook variaties op de vragen aan te leveren. Het zelflerende algoritme van de chatbot kan dan nog beter zijn werk doen. Daarnaast kan de antwoordbot handleidingen verwerken. De antwoordbot hoeft echter niet direct alle antwoorden te hebben. De chatbot leert namelijk continu. 

Een chatbot bouwen betekent kennis delen

Chatbot bouwen

Onze beurt om aan het werk te gaan. De antwoordbot kan nu namelijk alle kennis die je hebt aangeleverd verwerken. Gebruikers van een chatbot vinden het ook vaak prettig vinden om een beetje te kletsen met je bot. Daarom brengen we de chatbot ook sociale vaardigheden bij. Tevens zullen we zorgen dat gegevens over mogelijk nieuwe klanten naar jou worden gestuurd. Deze stap zal één tot een aantal weken duren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid aangeleverde documenten. 

Chatbot activeren

Tijd om de chatbot te activeren. Dit kan op je website zijn of op een van de andere kanalen. Wij adviseren echter om te starten op je eigen website. Ondernemers weten namelijk over het algemeen hoeveel bezoekers er komen en welke. Wij leveren code waarmee je de chatbot kan opnemen in je website. We kunnen adviseren over de verschillende opties. Het is beste is echter om je website beheerder deze link te laten plaatsen op een goede plek.

Chatbot maken voor alle kanalen

Chatbot onderhouden

Zodra de antwoordbot of verkoopbot is geactiveerd begint het bijscholen. Regelmatig worden de gestelde vragen en antwoorden bekeken. Op basis daarvan wordt de bot met regelmaat bijgeschoold. Indien nodig zullen we je vragen om nieuwe antwoorden te sturen. Bijvoorbeeld als er nieuwe vragen worden gesteld. Daarnaast sturen we met regelmaat statistieken over het gebruik van de chatbot. En in het geval van een verkoopbot uiteraard de nieuwe leads.

Chatbot bouwen: de catalogus- of conciërgebot

Een catalogusbot is een webshop in een bot. Je bezoekers kunnen op hun gemak bekijken welke producten en diensten je biedt. Eventueel op basis van advise van de bot. Conciergebots zorgen voor het automatiseren terugkerende taken. Denk aan de ondersteuning bij een wachtwoord-reset of het aanleveren van gewerkte uren.

In 4 stappen maak je dus een antwoord- of verkoopbot. Met hetzelfde aantal stappen bouwen we samen een catalogusbot of een conciërge bot. Voor een catalogusbot bepalen we eerst samen welke diensten en producten we willen tonen van je bedrijf. Voor de conciërgebot nemen we de processen door waarbij jij vindt dat je klanten of medewerkers ondersteuning verdienen. Hierna kunnen we je haarfijn vertellen hoeveel tijd het bouwen ons kost en welke abonnementskosten deze bot vraagt.

Uiteraard krijg je ook bij deze chatbots regelmatig rapportage. We laten je zien hoe vaak je bot wordt gebruikt en waar dit toe heeft geleid. Het percentage vragen dat je antwoordbot met succes heeft beantwoord. Hoeveel potentiële klanten hun gegevens hebben gedeeld met je verkoopbot. En hoe vaak je je conciergebot iemand uit de brand heeft gelopen. De performance van onze chatbots houden we volledig transparant. Alleen op die manier kunnen we samen succesvol zijn.

Veelgestelde vragen over Chatbots maken met Botz4U

Hoe lang duurt het voordat we een eerste versie kunnen testen?

Als we snel de beschikking hebben over alle informatie waar we jouw chatbot mee moeten trainen, kunnen we meestal binnen 24 uur een eerste versie sturen. Deze versie kan je vervolgens vrijblijvend testen.

Hoe moet ik de informatie aanleveren waarmee jullie de chatbot kunnen trainen?

Dat kan op verschillende manieren. Via een Word document, PDF-bestand, een Excel -spreadsheet of bijvoorbeeld via een verwijzing naar een pagina op jullie website met veelgestelde vragen. We komen er samen wel uit.

Hoe activeer ik de chatbot op mijn website

We sturen instructies waarmee jij of je website beheerder de chatbot op je website kan worden gezet. Dit kan op verschillende manieren. Je moet alleen zelf bepalen of je de chatbot achter een button zet of bijvoorbeeld ergens in je menu.

Hoe activeer ik de chatbot op Facebook

Dat moeten we samen doen. Je hebt in elk geval een Facebook page nodig. Vervolgens doorlopen we samen een aantal stappen op Facebook om je bot ook daar te activeren

Hoe werkt het bijscholen van de chatbot

We sturen regelmatig een lijst met vragen en verzoeken op die aan de chatbot zijn gesteld en waar deze geen goed antwoord op heeft kunnen formuleren. Jij zult vervolgens moeten aangeven wat de bot daar mee moet doen. Wij zullen vervolgens de chatbot opnieuw trainen met jouw input.

Hoe weet ik of de chatbot succesvol is?

We sturen je met regelmaat rapportage over het gebruik van de chatbot en over de kwaliteit van de conversaties van de bot.

Kan ik eerst een chatbot uitproberen?

Jazeker. Je kunt kan je eigen slimme chatbot 30 dagen op proef nemen. Dit is gratis en verplicht je verder tot niets.

Liever samen de opties doornemen?

Laat dan je contactgegevens achter . We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.