Chatbot bouwen

Een slimme chatbot maken we samen

Chatbot bouwen

Een chatbot bouwen we natuurlijk samen. Jij hebt namelijk de kennis om de chatbot slim te maken. En wij hebben de kennis om een chatbot te bouwen. Hoe meer jij aanlevert, hoe slimmer de chatbot wordt.

Doordat we goed samenwerken duurt het niet lang om een goed werkende chatbot te bouwen en te activeren voor je klanten. Samen gaan we vervolgens jouw uitdagingen aan.

Aanmelden

Meld je aan op onze website. We vragen enkel wat gegevens om contact met je te kunnen opnemen.

meer …

Kennis delen

Je stuurt ons alle relevante informatie voor de chatbot. Samen stemmen we af hoe je dit het slimste doet.

meer …

Trainen

Met behulp van slimme algoritmen trainen we de bot zodat deze de vragen van je klanten kan beantwoorden.

meer …

Activeren

Wij sturen instructies hoe je de chatbot kan activeren. Gefeliciteerd met je  eerste digitale medewerker.

meer …

Chatbot bouwen: antwoord- en verkoopbots

Het doel van een antwoordbot is antwoorden geven. Antwoorden op de vragen van je (potentiële) klanten. Daarom zal je moeten bedenken welke vragen je bezoekers zullen stellen. De bot is slim genoeg om ook variaties op die vragen te herkennen.

Een verkoopbot zal hiernaast ook proberen om gegevens van de bezoekers voor je te achterhalen. Op die manier kan de bot nieuwe klanten voor je vinden.

Na je aanmelding doorlopen het stappenplan zoals hierboven kort beschreven. Een paar stappen beschrijven we hieronder iets meer in detail.

Kennis delen en trainen

Het trainen van een chatbot mag geen tijd kosten. Zeker omdat je een chatbot moet blijven trainen. In de praktijk leert de chatbot namelijk het meest. Daarom gebruikt Botz4U kunstmatige intelligentie om haar chatbots te trainen.

Dat kost onze klanten geen tijd en biedt ons de mogelijkheid om goed getrainde chatbots te implementeren. Om een chatbot te voeden met kennis kunnen onze klanten daarom bijvoorbeeld het volgende aanleveren:

Om pagina’s met veel gestelde vragen of pagina’s met ondersteunende artikelen te verwerken. Het algoritme haalt vervolgens zelf alle vragen en antwoorden van de website af. Daar komt dus geen handwerk aan te pas.

Om bijvoorbeeld handleidingen, brochures en White papers te verwerken. Het algoritme haalt dan zelf alle informatie uit de documenten. Er hoeft dus niets te worden over getypt.

Om lange lijsten met (varianten op) vragen en antwoorden te verwerken. Ook hier  geldt dat alles automatisch wordt verwerkt. Zelfs varianten op vragen worden netje gegroepeerd zodat elke variant op een vraag op een eenduidige manier wordt beantwoord.

Volledig automatisch

Het verwerken van al deze kennis is bij ons dus volledig geautomatiseerd. Zonder lappen tekst over te typen of te knippen en plakken. Onze klanten hoeven dan ook niets te doen voor een optimaal getrainde chatbot.

Om een chatbot nog beter te maken dan dat, moeten we echter ook kijken naar de daadwerkelijke gesprekken met de chatbot in de praktijk. Ook het nascholen valt uiteraard binnen ons abonnementsmodel.

Chatbot bouwen: maatbots

Maatbots zorgen voor het automatiseren van terugkerende simpele taken. Denk aan de ondersteuning bij een wachtwoord-reset of het aanleveren van gewerkte uren.

In 4 stappen maak je een antwoord- of verkoopbot. In hetzelfde aantal stappen bouwen we samen een Maatbot. Hiervoor nemen we eerst we de processen door waarbij jij vindt dat je klanten of medewerkers ondersteuning verdienen.

Hierna kunnen we je haarfijn vertellen hoeveel tijd het bouwen ons kost en welke abonnementskosten deze bot vraagt.

Rapportage

Bij al onze chatbots krijg je met regelmaat uitgebreide rapportage. We laten je zien;

  • Hoe vaak je bot wordt gebruikt en waar dit toe heeft geleid. 
  • Het percentage vragen dat je antwoordbot met succes heeft beantwoord.
  • Hoeveel potentiële klanten hun gegevens hebben gedeeld met je verkoopbot.
  • En hoe vaak je Maatbot ot iemand met een taak heeft geholpen. 

De performance van onze chatbots houden we volledig transparant. Alleen op die manier kunnen we samen succesvol zijn.

Chatbot bouwen we samen. In vier stappen maak je je eigen slimme bot.

Veelgestelde vragen over een chatbot bouwen

Als we snel de beschikking hebben over alle informatie waar we jouw chatbot mee moeten trainen, kunnen we meestal binnen 24 uur een eerste versie sturen. Deze versie kan je vervolgens vrijblijvend testen.

Dat kan op verschillende manieren. Via een Word document, PDF-bestand, een Excel -spreadsheet of bijvoorbeeld via een verwijzing naar een pagina op jullie website met veelgestelde vragen. We komen er samen wel uit.

We sturen instructies waarmee jij of je website beheerder de chatbot op je website kan worden gezet. Dit kan op verschillende manieren. Je moet alleen zelf bepalen of je de chatbot achter een button zet of bijvoorbeeld ergens in je menu.

Dat moeten we samen doen. Je hebt in elk geval een Facebook page nodig. Vervolgens doorlopen we samen een aantal stappen op Facebook om je bot ook daar te activeren.

We geven je inzicht in de vragen en verzoeken die aan de chatbot zijn gesteld en waar deze geen goed antwoord op heeft kunnen formuleren. Jij zult vervolgens moeten aangeven wat de bot daar mee moet doen. Wij zullen vervolgens de chatbot opnieuw trainen met jouw input.

We sturen je met regelmaat rapportage over het gebruik van de chatbot en over de kwaliteit van de conversaties van de bot.

Jazeker. Je kunt kan je eigen slimme chatbot 30 dagen op proef nemen. Dit is gratis en verplicht je verder tot niets.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Ontvang als welkomstcadeau een mooie infographic over het hoe en waarom van chatbots.

Met het versturen van je e-mailadres ga je akkoord met onze Privacyverklaring

Liever samen de opties doornemen?

Laat dan je contactgegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.