Chatbot blog - visie, tips en advies

chatbot klantservice

Chatbot als oplossing personeelstekort klantenservice

Als je (telefonisch) contact opneemt met de klantenservice van een bedrijf, moet je tegenwoordig langer wachten, meldt de NOS. De Klantenservice Federatie heeft namelijk becijferd dat het aantal wachtrijen 20-30 procent gestegen is in vergelijking met vorig jaar. Bovendien is de wachttijd twee tot drie keer langer. Kan een chatbot hierbij helpen?

Lees verder »
Wanneer een chatbot moet integreren

Wanneer een chatbot moet integreren

Chatbots zijn prima medewerkers . Na een korte inwerkperiode zijn ze meestal al snel in staat om veel voorkomende vragen te beantwoorden. Maar dan komt daar altijd het moment dat ook zij moeten gaan samenwerken met de rest van het bedrijf. De chatbot moet integreren.

Lees verder »
slimme nederlandse chatbot

Een slimme Nederlandse chatbot in 2022

Robots hebben de wereld overgenomen. Te intelligent geworden. Ze zijn voortdurend geëvolueerd en waren uiteindelijk superieur aan de mens. Wat nu? Veel sciencefiction-films schetsen dit toekomstbeeld. Maar in hoeverre is dit een realistisch scenario?

Lees verder »
Wat is een goede chatbot

Wat is een goede chatbot

Als chatbots in het nieuws komen is het helaas niet altijd positief. Je leest zelden een objectief verhaal over een goede chatbot. Terwijl veel chatbots prima hun steentje bijdragen en veel waardering krijgen van hun gebruikers. Een goede chatbot bestaat dus wel.

Lees verder »
Chatbots in de e-commerce

Chatbots in de e-commerce

2020 was het beste e-commerce jaar ooit en 2021 wordt alleen maar beter. Het aantal webwinkels neemt exponentieel toe. Met de toenemende populariteit van dropshipping en platformen als Shopify waant iedereen zich tegenwoordig de nieuwe Jack Ma.

Lees verder »