Tegenwerpingen van ondernemers

Waarom een chatbot. De tijden dat we moesten uitleggen wat een chatbot is zijn gelukkig voorbij. Toch lijken chatbots hier in Nederland het stadium van gadget niet voorbij te komen. Vreemd toch? Wij mensen communiceren meer via chat dan ooit. En het maakt ons ook niet zoveel meer uit of we nu geholpen worden door een chatbot online of door een mens. 

En toch zien we enkel een paar Nederlandse ondernemingen de techniek omarmen. Het merendeel van het MKB blijft achter. Wat is hier aan de hand? Een paar tegenwerpingen van ondernemers die ik de afgelopen maanden heb gesproken over chatbots. Er is nog veel werk aan de winkel.

Chatbots zijn niets voor mij

Is jouw bedrijf dag en nacht telefonisch bereikbaar om klanten te woord te staan. Kunnen jullie honderden zo niet duizenden klanten tegelijk te woord kunnen staan en altijd binnen 1 milliseconde antwoord geven op prangende vragen. Hebben jullie het engelengeduld om dezelfde vraag voor de duizendste keer vriendelijk en professioneel te beantwoorden. Is het antwoord op één van deze vragen nee, dan is een chatbot iets voor jou.

Waarom een chatbot?  Chatbots kunnen dit allemaal wel. Ze zijn bloedsnel, heel geduldig en kunnen daarom ook onder grote drukte professioneel blijven.

Waarom een chatbot als ik al een website heb

Geeft jouw website altijd een antwoord op de vraag van je klant. En kan dit zo snel dat niemand de moed verliest. Is jouw website zo verleidelijk dat potentiële klanten spontaan hun contactgegevens achterlaten omdat ze iets van je willen kopen. Blijven bezoekers van je website altijd lang hangen op je website omdat ze de interactie met je website zo prettig vinden. Is het antwoord op één van deze vragen nee, dan is een chatbot iets voor jou. Een chatbot kan je namelijk helpen om een optimale ervaring aan je klanten te bieden.

“Denk eens aan de extra omzet, de besparingen in kosten en het inzicht dat een chatbot je geeft over je klanten”

Waarom een chatbot als de techniek niet af is

De techniek achter chatbots is gelukkig nooit af. De techniek wordt namelijk steeds beter. Grote tech-reuzen zoals Google (Dialogflow), Amazon (Lex), Microsoft (Bot Framework) , IBM (Watson) maar ook Facebook (Messenger) beconcurreren elkaar om het meest innovatie platform te worden voor de ontwikkeling van chatbots. 

Het bouwen van een chatbot wordt eenvoudiger. De kunstmatige intelligentie wordt sterker. Het aantal manieren waarop een chatbot kan worden getoond wordt groter. Wij en dus ook jullie profiteren daarvan.

Lastig te implementeren

Lastig te implementeren

Dat hangt van je verwachtingen af. Als je direct wilt starten met een chatbot die je hele customer succes afdeling moet gaan vervangen, dan heb je daar wel even werk aan. De kans is ook groot dat je dan bedrogen uitkomt. Beter is om eerst de mogelijkheden van chatbots voor jouw bedrijf te verkennen door gewoon te beginnen.

 

Start met een chatbot die vragen beantwoordt van klanten of eenvoudige taken uitvoert op verzoek. Dat is snel en eenvoudig te implementeren en levert al veel winst voor je op. Je leert de mogelijkheden van chatbots begrijpen en je laat je klanten zien dat je vooroploopt. De meeste leveranciers kennen wel een 4, 5 of 6 stappenplan waarbij je zonder al teveel inspanning snel een chatbot activeert op je website. 

Wij hebben bijvoorbeeld een 4 stappenplan om een antwoordbot te activeren. Je meldt je aan en bespreken de wensen en mogelijkheden. Wij trainen vervolgens de chatbot.  Vervolgens activeren we de website op de plek waar jouw klanten komen. That’s it. Eigenlijk zijn het drie stappen maar dat gelooft niemand ;-)

Chatbots kosten me teveel

Door standaardisatie van het ontwikkelproces vragen veel leveranciers ook geen investeringen meer vooraf. Je betaalt een maandbedrag en dat is het. Heb je genoeg van de chatbot, dan stop je je abonnement. Hoeveel een chatbot kost? Dit alles leidt ertoe dat je voor minder dan 100 euro per maand al een chatbot op je website hebt.

Maar kijk vooral ook naar wat chatbots opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de extra omzet, de besparingen in kosten en het inzicht dat een chatbot je geeft over je klanten.

wat kost een chatbot

Door standaardisatie van het ontwikkelproces vragen veel leveranciers ook geen investeringen meer vooraf. Je betaalt een maandbedrag en dat is het. Heb je genoeg van de chatbot, dan stop je je abonnement. Hoeveel een chatbot kost? Dit alles leidt ertoe dat je voor minder dan 100 euro per maand al een chatbot op je website hebt.

Maar kijk vooral ook naar wat chatbots opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de extra omzet, de besparingen in kosten en het inzicht dat een chatbot je geeft over je klanten.

Waarom een chatbot?

Omdat een chatbot laagdrempelig is en altijd beschikbaar voor je klanten, maar ook bloedsnel reageert en leergierig is, levert een chatbot je tevreden klanten, meer omzet, tijd en kostenbesparingen op. Chatbots zijn een prima aanvulling op het superteam dat je waarschijnlijk al hebt.

Waarom een chatbot

Zit jouw bezwaar er niet bij?

Een chatbot bouwen kost tijd en vraagt om specialistische kennis. Laat ons het voor je doen. Wij regelen alles voor je terwijl jij je richt op je onderneming. Onze chatbots zorgen voor tevreden klanten, meer omzet en tijdbesparingen. Tegen lage kosten. Laat ons je overtuigen tijdens een vrijblijvend gesprek.

overleg over chatbot
Facebook
Twitter
LinkedIn