Is een chatbot iets voor mijn bedrijf

Is een chatbot iets voor mijn bedrijf? Als je ervaring hebt als medewerker in een winkel dan ken je dat gevoel wel. Terwijl je met een klant bezig bent die al je aandacht nodig heeft, komt een nieuwe klant vragend binnen. Je wilt deze direct helpen maar ook je gesprek met je huidige klant niet afraffelen. Als je slim bent, dan heet je de nieuwe klant welkom en geeft aan dat je er zo aan komt. Als je pech hebt en het duurt te lang, dan loopt de nieuwe klant weer weg. Zonder iets te kopen.

Dit scenario speelt zich online voortdurend af. Potentiële klanten komen op je website, kijken wat rond, hebben vragen maar kunnen deze aan niemand kwijt. Vervolgens gaan ze weer weg. Zonder iets te kopen.

Dit is één van de belangrijkste problemen die een chatbot voor je oplost. Kan uiteraard ook met live chat. Iedereen kent echter de teleurstelling van het opstarten van een live chat om vervolgens te lezen dat het ‘team’ pas morgen weer beschikbaar is. Alsof de winkelbediende even een broodje aan het eten is.

Met een chatbot heb je dus een winkelbediende erbij die dag en nacht je winkel bewaakt. En een goede online verkoper. Een chatbot kan namelijk proberen iets te verkopen of in elk geval persoonsgegevens opvragen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat bezoekers van een website liever gegevens achterlaten bij een chatbot dan via een andere manier (formulieren)

Naast voor sales en marketing doeleinden, zijn chatbots ook erg goed in te zetten voor simpele taken die heel vaak moeten worden uitgevoerd. Deze taken zijn immers geestdodend voor menselijke medewerkers. Denk aan het continu beantwoorden van dezelfde vragen over een bedrijf (openingstijdens, klachten, retouren), het aannemen van ziekmeldingen en vakantie dagen (personeelszaken) of het verwerken van inschrijvingen (verenigingen).

Is een chatbot iets voor jouw bedrijf?

Waarschijnlijk wel. En nu ook bereikbaar voor alle ondernemers. Probeer er eens eentje. Het is gratis 😉

Liever samen de opties doornemen?

Laat dan je contactgegevens achter . We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.